maanantai 25. syyskuuta 2017

Saga asuinpaikkana

Hei,

Viimeisessä blogimerkinnässä kirjoittelen hieman Sagasta, joka oli kotikaupunkini puolen vuoden ajan. Paikka ei ole kovin hyvin tunnettu, joten mm. kuvien löytäminen googlen kuvahaulla oli itselleni vähän haastavaa. Eli lisäilen tähän joitain kuvia, mitä otin kesän aikana.







Saga on kaupunkina melko pieni ja maalainen, ja kaikki tarvittava on vain pyörämatkan päässä. Lyhyen pyöräilemisen jälkeen pääset niin keskustaan kuin maaseudullekin. Yliopisto sijaitsee n. 2 km päästä keskustasta, missä on juna- ja linja-autoasema. Asemalta taas on hyvät yhteydet lähikaupunkeihin - mm. pikajunalla menee puoli tuntia Fukuokaan, ja halvemmalla vaihtoehdolla eli bussilla aikaa menee noin 75 min. Busseja meneekin Fukuokaan n. 20 minuutin välein, mikä on tiheämmin kuin mitä Sagan sisäinen paikallisliikenne kulkee. Siksi en käyttänytkään Sagassa busseja kuin muutaman kerran - pyörä voittaa ne mennen tullen.


Keskustan pääkatua matsurin aikaan


Tyypillinen pienempi katu keskustassa

Keskustassa en kovin paljon edes viettänyt aikaa, sillä kaikki palvelut löytyivät myös muualta. Oli siellä muutama kiva kahvila, jossa käytiin välillä istuskelemassa. Useammin kuitenkin pyöräiltiin keskustan ohi vähän kauemmas Youmetowniin, joka on iso ostoskeskus n. 20-30 min pyörämatkan päässä kampukselta. Sieltä löytyy kaikki keskeisimmät ketjukaupat ja paljon pienempiä kauppoja. Kannattaa käydä, sieltä löytyy myös paljon hyviä ravintoloita!


Matkalla Youmetowniin

Myös kampuksen ympärillä on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joten kauas ei tarvitse mennä palveluiden perässä. Ravintolassa on melko halpaa syödä, ja hyvää myös! Lempiravintolani kampuksen ympärillä olivat Hamazushi, Ebizou ja Urabe (tosin kaikista ravintoloista sai mielestäni hyvää ruokaa). Käytiin myös usein opiskelemassa Starbucksissa.

Jotkut saattavat sanoa, että Sagassa ei ole mitään tekemistä. Ei siellä pienenä paikkana välttämättä olekaan mitään erityistä, mutta en silti kokenut siellä montaakaan tylsää päivää. Päinvastoin välillä tuntui, että aikaa ei ole tarpeeksi, jotta ehtisin tehdä kaiken mitä haluan. Monesti joku saattaa ehdottaa syömään menoa porukalla, tai esimerkiksi laulamaan karaokea, keilausta tai izakayaa. On paljon myös omasta aktiivisuudesta kiinni, tuleeko tylsää vai ei. Viikonloppuina mentiin usein Youmetowniin, ja matkustellakin ehtii viikonlopun aikana. Myös kulttuurikurssin ekskursiot syö osan viikonlopuista.


Tämä oli yksi lempikatujani keskustan eteläpäädyssä




Kanaaleja on Sagassa vähän joka puolella




Bonuskuvana rumin hämähäkki, jonka näin Sagassa. Etenkin loppukesällä hämähäkeiltä ei oikein voinut välttyä!

Siinäpä vähän elämisestä Sagassa. Nyt lähes kuukausi paluun jälkeen on kova ikävä takaisin, mutta eiköhän se tästä, kun arki lähtee kunnolla pyörimään. :)

Kiittäen ja kuittaen: Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti