maanantai 24. huhtikuuta 2017

Opinnot ja kiire alkoivat

Hei!

Nyt on mennyt hetki viime päivityksestä, ja arki on lähtenyt kunnolla käyntiin täällä. Läksyjä annetaan joka tunnilta, ja niihin meneekin yllättävän paljon aikaa. Viimeksi tosiaan harmittelin huonoa menestystä japanin kielen tasotestissä, ja menin puhumaan siitä opettajalle. Hän piti minulle sanallisen tenttauksen osaamisestani, ja lopulta sain luvan mennä ylemmälle tasolle. Tämä oli oikeastaan todella hyvä, sillä ollaan nyt käyty aikalailla samantasoista asiaa, kuin mihin itse jäin Jyväskylässä. Enää ei ole maanantait vapaata, mutta tiistait sitä vastoin on. :)

Läksyjen lisäksi myös tuntiopetus poikkeaa vähän siitä, mihin olen tottunut. Täällä sinun on pakko olla hereillä tunnilla, sillä opettajat kyselevät varoittamatta kysymyksiä opiskelijoilta (yleensä vieläpä japaniksi). Eli tunnilla nukkuminen ei oikein ole mahdollista, mikä on toisaalta ihan hyvä juttu. :D

Opiskelun lisäksi olen osallistunut klubitoimintaan liittymällä ns. "exploration clubiin". Toiminta sijoittuu yleensä viikonloppuihin, jolloin käydään porukalla vaeltamassa, kiipeilemässä ja jopa tutkimassa luolia. Meitä on viisi vaihtaria ja loput (n. 10-15 henkilöä) japanilaisia, eli klubi on hauskanpidon lisäksi hyvä tapa harjoitella kieltä ja päästä paremmin sisään kulttuuriin. Toissaviikonlopun lauantaina käytiin retkeilemässä Kurokami-vuorella, joka sijaitsee Aritan lähistöllä. Sunnuntaina taas käytiin jonkinlaisessa liikuntakeskuksessa seinäkiipeilemässä. Molemmat päivät olivat todella kivoja, ja odotan innolla, missä muualla tullaan tämän klubin kanssa käymään!










Maisema parkkipaikalta ennen vuorelle kiipeämistä




Pienet buddhapatsaat ja torii-portti reitin varrella muistuttivat, missä maassa ollaan


Taukopaikalta


Huipulta




Sunnuntain kiipeilyseinä. Pääsin vain puoleen väliin, mutta ehkä seuraavalla kerralla menee paremmin! 

Tämän lisäksi olen viettänyt melko paljon aikaa muiden vaihtareiden kanssa - kaikki ovat olleet todella mukavia ja pidän siitä, miten kansainvälistä meno on. Ollaan ehditty käydä izakaya-baarissa, elokuvissa (katsomassa Kaunotar ja Hirviö, suosittelen!), lukuisissa ravintoloissa ja jopa kokeilemassa karaokea. Sää on alkanut lämmetä ja muistuttaa nyt Suomen kesää. Ensi viikolla on Golden Week, jolloin meillä on vapaata tiistaista eteenpäin - suunnitelmia ei ole vielä, mutta ehkä sitä keksii vielä jotain. :) Alun kulttuurishokki alkaa olla takanapäin, ja tällä hetkellä viihdyn Sagassa todella hyvin! Ehkä on tosin vähän ikävä ruisleipää ja kaurapuuroa..

Tähän loppuun vähän sekalaisia kuvia;


Vähän korkeusvaihtelua Sagasta - itse kaupunki on todella tasainen, mutta horisonttia halkoo vuoret



Auringonlaskut ovat todella upeita!


Kirsikankukkien jälkeen täällä kukkii Tsutsuji-kukat


Nähtiin myös pieni taskurapu vaellusreissulla. Raukka pyrki piiloon kameralta (siis ihmisiltä).

Ensi kertaan!

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti