maanantai 3. huhtikuuta 2017

Alkushokki ja turistielämää Tokiossa

Heippa!

Nyt on viikko oleiltu Japanin maalla, ja todella paljon ehtinyt jo tapahtua.

Ensiksi lento lähti Helsingistä 17:15 Tokioon, ja oli perillä noin klo. 9 paikallista aikaa aamulla. Koska maanantaina oli tarkoitus valvoa ja kierrellä kaupungissa, yritin tosissaan nukkua lennolla. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään - noin tunnin pystyin nukkumaan, ja lopun ajasta katselin elokuvia. Naritassa viisumin tarkistus sekä valokuvan ja sormenjälkien otto meni todella nopeasti, ja sain mukaan oman oleskelukortin (residence card eli toiselta nimeltään gaijin card. Gaijin tarkoittaa ulkomaalaista japaniksi). Tullivirkailija ei meinannut uskoa, että aion selvitä puoli vuotta pelkällä rinkalla ja repulla. :D

Tokiossa yövyin kapselihotellissa, mikä oli erittäin positiivinen kokemus. Ahtaan paikan kammoa ei tullut, ja kapselissa mahtui hyvin myös istumaan. Kapselin lisäksi hotellin palveluihin kuului aamupala, päivällinen, kylpylän käyttö ja pesutarvikkeet, eli kaiken kaikkiaan ihan huippu majoituspaikka! :)


Minun koti neljän yön ajan. :) Kapselissa oli myös tv, mutten kauheasti ehtinyt sitä ihmetellä.


Maanantaina minulle iskikin sitten - ehkä vähäisten yöunien takia - jonkinlainen kulttuurishokki. Kaikki oli enemmän tai vähemmän uutta, ja kielimuuri tuli vähän väliä vastaan asioidessa asiakaspalvelijoiden kanssa. Lisäksi Tokiossa satoi vettä, kun saavuin perille. Siksi kaupunkikiertely ei innostanutkaan, ja menin hotellille päästyäni suoraan nukkumaan. 



1. päivä meni sateessa ja väsyneenä odotellessa , että pääsi kirjautumaan sisään hotellille. Oli kaunista säästä ja mielentilasta huolimatta!


Loppupäivät olivatkin sitten paljon parempia - mieli oli kevyempi ja sää mitä parhain! Kiertelin näiden kolmen päivän aikana tunnetuimmat kaupunginosat pintapuolisesti läpi, ja kävin useissa nähtävyyksissä. Näin ihmisten juhlivan kirsikankukkajuhlaa eli hanamia Uenon puistossa (hotellini sijaitsi ihan puiston vieressä), ja lisäksi kävin mm. Asakusassa Sensoji-temppelissä, Shibuyassa Meiji-pyhätössä, keisarillisen palatsin edustalla, Tokyo Towerin juurella, Tokyo Metropolitan Government -rakennuksen näköalatornissa ja monessa muussa paikassa. Aika ei tahtonut riittää kaikkeen, mutta jäipähän jotain seuraavallekin käynnille. :)


Keisarillisen palatsin edustalta

 
Sadekuuro yllätti Hibiyan puistossa

Iltavalaistus Uenon puistossa hanamin aikaan

 
Ja tietenkin kirsikankukkia myös päiväsaikaan

Pakollinen kirsikankukka-selfie

Sensoji-temppeli

Hachiko-patsas Shibuyassa

 
Kahvitauko Harajukulla. Kakku oli mikäpä muukaan kuin kirsikankukka-teemainen :D 

Tokyo Tower

Torii-portti Meiji-pyhättöalueen sisäänkäynnillä

Tokio illalla näköalatornista

Tokiota illalla maatasolta

Tulipa paljon kuvia, mutta myös nähtävää oli paljon. Näiden päivien aikana tuli käveltyä ihan liikaa (kartassa välimatkat näyttivät niin lyhyiltä!), eikä jalat tykänneet hyvää enää torstaina. Ravintolapuoli jäi melko köyhäksi tällä reissulla, sillä söin aamupalan ja illallisen hotellilla. Mutta myös niillä pääsin jo vähän tutuksi japanilaisen ruokakulttuurin kanssa, joka muodostuu riisin ympärille. Kalaa taidettiin tarjota jokaisella aterialla, ja mukana oli myös ruokia, joita en tunnistanut. Ruoka oli oikein hyvää, ja sain joka kerta vatsan täyteen.

Perjantaina jätin Tokion, ja suuntasin lentokoneella Fukuokan kautta Sagaan, mutta tästä lisää seuraavassa postauksessa. :)

 -Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti