tiistai 25. heinäkuuta 2017

Kuulumisia osa 2 - loppu alkaa lähestyä

Heipä hei!

Blogitaukoni jatkuikin vielä vähän aikaa - en ole oikein hyvä päivittelemään tätä säännöllisesti.. Lisäksi olen pitänyt itseni kiireisenä mm. reissaamalla ympäri Japania (ensin siskojen ja sitten poikaystävän kanssa, oli mahtavaa saada vieraita Suomesta!). Postauksia tämän kesän tapahtumista ja muusta elämästä on kuitenkin tulossa, koska parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vaihdoin myös blogin ulkoasua, jos se vähän motivoisi kirjoittamaan. :D

Nyt eletään siis jo lopun alkua, eli kurssit alkavat pikkuhiljaa päättyä, ja ensi viikolla on jo loppukokeet. En ymmärrä minne aika oikein katosi, mutta pyrin ottamaan vielä kaiken irti viimeisistä viikoista tällä puolen maapalloa. Sää on ollut jo monta viikkoa todella kuuma ja ennen kaikkea kostea (ilmankosteus voi olla jopa 90%, mikä tuntuu jo melko hiostavalta).

Sitä kauan odottamaani sadekautta ei sitten kuulunut oman ja japanilaistenkin ihmetykseksi. Kesäkuussa oli kyllä hajanaisia sadepäiviä, ja yhtenä päivänä luontoäiti päätti kai tiputtaa koko sadekauden vedet kerralla, ja saatiin kunnon myrsky Kyushuun (olette ehkä lukeneet Fukuokan tulvasta uutisissa, missä tuhansia ihmisiä jouduttiin evakuoimaan tulvan tieltä). Täällä ei niinkään tulvinut (tai sitten nukuin sen yli), mutta yöllä ukkonen oli kamalin, mitä olen koskaan kuullut. Muuten sää on ollut tasaisen kuuma ja hiostava, ja olen surutta pitänyt ilmastointia päällä huoneessani (sähkölaskua odotellessa).

Tästä vaihtoajan loppumisesta minulla on hieman ristiriitaiset fiilikset. Olo on jo tässä vaiheessa haikea, ja haluan ehtiä vielä niin matkustelemaan kuin viettämään aikaa kavereiden kanssa ennen lento lähtee takaisin kohti Suomea. Samalla toisaalta odotan jo kotiin paluuta - pääsen jatkamaan tuttua arkea, puuhailemaan omien juttujeni parissa, ja näkemään perhettä ja ystäviä pitkästä aikaa. Samaan aikaan tuntuu, että puoli vuotta oli aivan liian lyhyt aika, mutta samalla taas ihanaa palata takaisin (vaikka hyvästien sanominen hirvittää).

 Tässä jotain tämän hetken fiiliksiä ja kuulumisia. :) Ensi kertaan!

-Emma



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti